Google Meet obsługuje teraz 100 pokoi podgrup na połączenie, aby pomóc w nauczaniu na odległość

Aktualności

Udział:

Google Meet to aplikacja do wideokonferencji opracowana przez Google. Jest dostępny w Internecie, jako aplikacja mobilna na Androida i iOS oraz jako aplikacja komputerowa na Windows i macOS. Google Meet pozwala użytkownikom spotykać się online z maksymalnie 100 osobami jednocześnie. Aplikacja została zaprojektowana, aby pomóc w nauce na odległość, a teraz obsługuje 100 pokoi grupowych na połączenie. Oznacza to, że uczniowie mogą być podzieleni na mniejsze grupy do dyskusji lub sesji roboczych, a następnie zebrani razem w celu nauki w całej klasie. Google Meet to cenne narzędzie zarówno dla nauczycieli, jak i uczniów, które z pewnością pomoże zwiększyć efektywność nauczania na odległość.



Po dokuczaniu w sierpniu, Google Meet wprowadza teraz długo oczekiwaną funkcję pokoi grupowych, aby pomóc w nauce na odległość. Biorąc pod uwagę charakter jego użycia, w momencie premiery był dostępny tylko dla klientów Enterprise for Education, ale teraz jest wdrażany na większości innych poziomów Workspace. Nie obejmuje to Business Starter, G Suite Basic, Education ani Nonprofits.

Pokoje grupowe pozwalają podzielić uczestników rozmowy na maksymalnie 100 oddzielnych pokoi, dzięki czemu mogą oni brać udział w mniejszych, bardziej skoncentrowanych rozmowach. Pomyśl o tym, jak o wysłaniu grupy uczniów do oddzielnego kąta fizycznej klasy, aby wspólnie nad czymś pracowali, zanim przegrupują się ze wszystkimi innymi, aby zaprezentować.

Użytkownicy są automatycznie i losowo dzieleni na osobne pokoje, ale nadal możesz je ręcznie przenosić, jeśli chcesz tworzyć określone pary. Tylko twórcy wydarzeń mogą tworzyć pokoje podgrup i muszą być tworzone podczas rozmowy wideo na komputerze. Każdy, kto dołączy, może to zrobić z komputera stacjonarnego, telefonu komórkowego, a teraz przez telefon. Organizator wydarzenia może umieścić timer w pokojach, aby automatycznie ponownie połączyć wszystkich razem po jego wygaśnięciu i włączy się 30 sekund przed powiadomieniem wszystkich. Uczestnicy pokoju mogą również oflagować moderatora, jeśli mają pytanie. Jeśli jesteś użytkownikiem Workspace na jednym z wyżej wymienionych poziomów, powinieneś mieć teraz dostęp do pokoi podgrup.

Podziel Się Z Przyjaciółmi :